Carrefour gaat in België samenwerken met elf ‘lokale’ leveranciers als deel van zijn project ‘voedseltransitie’, waarmee de Franse retailer zijn ambities om de voedselketen duurzamer en gezonder te maken aanduidt.
Internationale context
Het engagement van de supermarktketen past in een veel ruimer, internationaal kader. Vorig jaar lanceerde Carrefour Group het zogenaamde voedseltransitiepact met enkele grote multinationals, waaronder Barilla, Bonduelle, Colgate, Nestlé en Pepsico. Wereldwijd telt het pact nu 36 leveranciers.
Om de voedseltransitie verder te versnellen, zal Carrefour dit pact in 2021 op Belgisch niveau uitrollen. Concreet zal er met elf lokale spelers samengewerkt worden op vlak van klimaat, samenstelling van producten, transparantie rond voedingsinformatie en etikettering, biodiversiteit en verpakkingen. De lijst bestaat vooral uit Belgische bedrijven, maar in enkele gevallen gaat het ook om de Belgische tak van internationale ondernemingen. De elf zijn Actimel (Danone), Aubel, Bel, Chaudfontaine, Friesland Campina, Frosch, Galler, Imperial Vleesproducten, Rombouts, Spadel en Valvert.
In het kader van het pact organiseert Carrefour van 25 tot 31 oktober bovendien de ‘week van de Voedseltransitie’. Tijdens die week zet de supermarktketen 21 duurzame merkproducten extra in de kijker.