Drie kandidaten: twee onbekend, één omstreden
Het Financieele Dagblad ontdekte dat de omstreden investeerder Martijn Rozenboom één van de overgebleven kandidaten is. Volgens de curator onderhandelt Rozenboom namens een betrouwbaar consortium, maar de investeerder kwam in het verleden verschillende keren negatief in het nieuws door betrokkenheid bij faillissementszaken bij onder meer Drakenborch Consulting, Broekhuis Training en Zydante.
Dit leidde echter nooit tot een veroordeling voor faillissementsfraude. In de krant spreekt een gedupeerde nu wel de vrees uit dat Rozenboom Free Record Shop voor een lage prijs in handen krijgt en er vervolgens met de kas vandoor gaat.
De curatoren willen niet kwijt wie de andere twee mogelijke kopers zijn. Daardoor is niet duidelijk of oprichter Hans Breukhoven van de keten betrokken is bij één van de operaties. Breukhoven vertelde vorige week graag samen met ProCures een doorstart te willen realiseren. Die laatste partij was echter toen net afgehaakt, omdat ze het proces te lang vonden duren. Onder dreigement van een kort geding stond ProCures bovendien de vlak voor het faillissement van Free Record Shop overgenomen Belgische winkels weer af aan de curatoren.
Onderzoek naar rol van ProCures
Die melden in het faillissementsverslag een onderzoek te gaan instellen naar de rol van ProCures bij het faillissement. Zij noemen het opvallend dat de Belgische winkels voor slechts één euro werden verkocht, terwijl ze een jaar geleden nog 12,6 miljoen euro waard waren. Daarnaast zouden Nederland en België samen een eigen vermogen van twintig miljoen hebben en zeven miljoen euro in kas.
De curatoren stellen ook vraagtekens bij de rekening van 750.000 euro die ProCures indiende bij de Belgische takken van Free Record Shop en Game Mania voor de periode dat de investeerder het management van het bedrijf voor zijn rekening nam.