Colruyt Group zet verder in op verticale integratie: de retailer neemt alle aandelen over van de industriële bakkerij Roelandt Group en creëert een nieuwe brooddivisie binnen de groep.
Volledige controle
Roelandt Group is één van de belangrijkste industriële bakkerijen in België. Het familiebedrijf is actief in de productie en verkoop van vers, voorgebakken en diepgevroren brood, sandwiches en patisserie aan een brede waaier van zakelijke klanten. De bakker werkt al langer samen met Colruyt Group: beide partners richtten in 2012 samen een bakkerij op in Lokeren.
Nu neemt Colruyt dus 100% van de aandelen over. De retailer wil voor verse producten verder inzetten op verticale integratie en creëert daarom de divisie Colruyt Group Fine Food Bread die de hele waardeketen voor brood zal centraliseren in de eigen productiefaciliteiten in Zele en Lokeren. Zo krijgt de retailer de volledige controle over de bevoorradingsketen van brood. Dat biedt voordelen op het vlak van efficiëntie, innovatie en kostenbeheer.
Verticale integratie is niet nieuw voor Colruyt: het bedrijf heeft ook een eigen koffiebranderij, een wijnbottelarij en productie-eenheden voor charcuterie, smeersalades en het versnijden van kaas. Maar brood is een speciale categorie voor de retailer: oprichter Franz Colruyt begon als bakker, nu bijna honderd jaar geleden.