Eerst testfase
Om te toetsen of de winkel in Rwanda potentieel heeft, wordt die eerst bevoorraad vanuit Oeganda. Indien er voldoende succes is, zal BBROOD ook in Rwanda zelf gaan produceren. De keten wil graag nog verder uitbreiden in Afrika, maar “enkel als er voldoende geld binnenkomt”.
“We verkopen in Oeganda ons basisproduct zuurdesembrood, samen met stokbroden, klein brood en lokale snacks. Wel hebben we een tussenvariant van ons zuurdesembrood met wat suiker, naar de Oegandese smaak. Later gaan we over op ons traditionele recept”, zegt Renee Pater, eigenares van de keten aan Out of Home.
Volgens Pater zijn er meer kansen voor de keten in Afrika dan in Nederland. “In Afrika zijn we enorm onderscheidend. We kunnen ook veel betekenen voor de bevolking: de werkloosheid is ook in Kigali hoog. Mensen leren ook nog eens het bakkersvak”, aldus Renee Pater. De keten heeft in Amsterdam zes eigen winkels en de producten worden verkocht bij Marqt.