Na vier jaar zet Casper zijn activiteiten noodgedwongen stop. De Belgische keten van ‘dark kitchens’, die ook vestigingen had in Nederland en Frankrijk, slaagde er niet in winstgevend te worden.
Moeilijke marktomstandigheden
Sinds vorige week kunnen klanten geen afhaalmaaltijden bestellen bij Casper, de Belgische pionier van de zogenaamde spookkeukens: restaurants waar enkel afhaalmaaltijden worden bereid voor online bestellingen. “Het ging al enkele maanden moeilijk, waardoor we nu onze activiteiten moeten stoppen”, zegt CEO Matthias Laga aan De Standaard. “De marktomstandigheden waren de voorbije maanden bijzonder moeilijk, waardoor het lastig was om winstgevend te zijn.”
Casper ging in 2020 van start in Gent: dat was in volle coronacrisis, toen alle restaurants dicht bleven. Het bedrijf bezorgde onder twaalf verschillende virtuele merken een grote variëteit aan maaltijden, van pizza’s en burgers tot taco’s, pasta’s, salades of hotdogs. Eén van de oprichters was Peter Van Praet, zaakvoerder van de bekende spaghettirestaurants Bavet. De startup tankte groeigeld bij ondernemers Jürgen Ingels (Smartfin), Zhong Xu en Jan Hollez (Deliverect) en groeide snel naar elf vestigingen: zes in België, vijf in Nederland en één in Frankrijk.