1.000 hectoliter per jaar
Tre Fontane heeft een alcoholpercentage van 8,5% en wordt gebrouwen volgens een aloud recept van de Romeinse monnikengemeenschap. Het bier heeft een “mild-zoete afdronk die het dankt aan het eucalyptuskruid dat met zijn verzachtende toets de smaak zuivert en verfrist. De bitterheid van de hop houdt deze zoetheid in evenwicht”, aldus de Internationale Vereniging Trappist.
De monniken van Tre Fontane brouwen er jaarlijks maar 1.000 hectoliter van. De nieuwste trappist is (vooralsnog) uitsluitend te koop in de winkel van de abdij en in enkele horecazaken in Rome. De abdij produceert behalve bier ook olijfolie, honing, chocolade en likeur.
De erkenning van Tre Fontane brengt het aantal officiële trappistenbieren nu op elf. Daarvan zijn er zes afkomstig uit België (Achel, Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle en Westvleteren), twee uit Nederland (La Trappe en Zundert) en telkens eentje uit Oostenrijk (Engelszell) en de Verenigde Staten (Spencer).