De Bakery Store bij Van der Valk in Eindhoven blijkt een succes en krijgt een vervolg. De hotelgasten kunnen voor ontbijt en lunch de open bakkerij van de Bakery Store inlopen om vers gebakken broodjes, luxebroodproducten en banket te halen. Het concept, ontwikkeld door bakkerij Schellens, startte in augustus. Van der Valk wil de bakkerij uitrollen naar andere hotelvestigingen.
Zicht op vers produceren
De bakkerij bij de ontbijt- en lunchzaal van Van der Valk biedt de gasten zicht op de verse productie van brood, broodjes en banket. De halffabrikaat producten, die ambachtelijke bakker Schellens al aan Van der Valk Eindhoven leverde, worden sinds een half jaar voor de ogen van de gasten afgebakken en vervolgens verder bereid en afgewerkt. Het brood- en banketassortiment is bestemd voor ontbijt en lunch bij Van der Valk en voor zakelijke bijeenkomsten van het hotel.
De ambachtelijke bakker biedt broden van de maand aan en verandert het assortiment enkele keren per jaar. Daarnaast worden nieuwe brood- en banketproducten ontwikkeld, die exclusief bij Van der Valk Eindhoven verkrijgbaar zijn. Ook producten van het seizoen en voor speciale evenementen worden in de bakkerij ontwikkeld.
De ambachtelijke bakker in Eindhoven ontwierp de Bakery Store als onderdeel van het broodbuffet in het hotel. Van der Valk richtte het concept in. De horecaketen wil gasten met de open bakkerij meer beleving bieden en zich sterker gaan richten op zakelijke bezoekers en bijeenkomsten.
Bakkerij Schellens en Van der Valk hebben plannen om het concept uit te rollen naar andere hotelvestigingen. Schellens ziet ook mogelijkheden voor een open bakkerij bij andere horeca- en recreatiebedrijven en zorginstellingen.