What’s Cooking? zag zijn nettowinst bijna verdrievoudigen, mede dankzij de succesvolle verkoop van de divisie hartig beleg. Ook de omzet en winst van de overblijvende activiteiten namen fors toe.
100 miljoen euro uit charcuterieverkoop
De tak bereide gerechten, bekend van het merk Come a casa, noteerde een volumegroei van 10% en een nagenoeg gelijke omzetgroei van 9,4% tot 403,5 miljoen euro. Dankzij strikte kostencontrole steeg de onderliggende brutobedrijfswinst (ebitda) met 41,6% naar 32,9 miljoen euro. Netto steeg de winst van de afdeling met 80,4% naar 9,3 miljoen euro.
De verkoop van de Savoury-divisie, ofwel de afdeling hartig beleg, werd begin 2025 afgerond en wordt als ‘beëindigde activiteit’ gerapporteerd. Het nettoresultaat verbeterde van een verlies van 2 miljoen euro in 2023 naar een winst van 5 miljoen euro in 2024. Inclusief zogeheten “dissynergieën” van 7 miljoen euro bedroeg de totale nettowinst uit de beëindigde activiteit 11,4 miljoen euro. Hierdoor steeg de totale nettowinst van What’s Cooking? met liefst 169,6% van 7,7 miljoen naar 20,6 miljoen euro.
De verkoop leverde een netto-opbrengst van 100 miljoen euro op, maar aangezien de transactie pas in januari werd afgerond, wordt deze opbrengst in de jaarresultaten van 2025 verwerkt. Voor dit jaar verwacht What’s Cooking? een onderliggende brutobedrijfswinst tussen 34 en 40 miljoen euro. De geplande overname van de Franse producent van kant-en-klare maaltijden Sveltic is nog niet in die prognose meegenomen.