Retailers en fabrikanten gaan zich in de Green Protein Alliance inzetten voor een menu met meer plantaardige eiwitten zoals peulvruchten, algen en noten. Bij de deelnemers zijn grote namen als Albert Heijn, Bonduelle en Hak.
Plantaardig biedt nieuwe marktkansen
De Green Protein Alliance wil de consumptie van plantaardige eiwitten een flinke impuls geven. “Plantaardige eiwitten zijn beter voor mens en milieu en bieden nieuwe marktkansen”, zegt de alliantie: “De markt met producten met plantaardige eiwitten van bijvoorbeeld peulvruchten, paddenstoelen, algen en noten is volop in beweging.”
Consumenten moeten straks gemakkelijker kiezen voor producten met plantaardige eiwitten dankzij een heldere boodschap over hun voordelen, vindt de alliantie, die streeft naar een markt waarin kiezen voor plantaardig vanzelf spreekt. De organisatie gaat in de komende maanden werken aan een gezamenlijke aanpak.
De alliantie kwam tot stand op initiatief van Duurzaam Door (RVO.nl), NewForesight en Het Planeet in samenwerking met het Platform Voedseltransitie. De organisaties worden ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken en hebben als kennispartners het Voedingscentrum en Milieu Centraal.