Op 29 juli opent Instock een nieuw restaurant op het Buitenhof 36 in Den Haag. Instock zet als bedrijf heel sterk in op het verminderen van de voedselverspilling en maakt voor zijn gerechten gebruik van onverkochte goederen.
150.000 kilo voeding gered
Het nieuwe restaurant bevindt zich recht over het Binnenhof en biedt plaats aan 85 personen. Daarnaast is er nog een aparte ruimte met uitzicht op de Hofvijver, die kan worden afgehuurd. De keuken zal onder leiding staan van chef-kok Michael van Emmerloot.
Instock bestaat ondertussen twee jaar en heeft naar eigen zeggen al ongeveer 150.000 kilo voeding gered van de afvalbak. Het werkt daarvoor samen met Albert Heijn en enkele producenten.
Instock werd in 2014 dan ook opgericht door vier werknemers van Albert Heijn, die samen iets wilden doen om de voedselverspilling tegen te gaan. Ze krijgen daarbij ook de ondersteuning van Albert Heijn zelf, dat ook nu investeert in het nieuwe restaurant in Den Haag.