De Vegetarische Slager gaat zijn winkel in Den Haag stevig verbouwen. Het pand aan het Spui, dat de komende twee jaar sluit, wordt daarna drie keer zo groot en zal dan ruimte bieden aan andere een horecagedeelte, waar klanten een vleesloos gerecht kunnen bestellen en gebruiken.
Naar tijdelijke winkel
De Vegetarische Slager zoekt nu een locatie voor de opening van een tijdelijke winkel, “bij voorkeur met mogelijkheden voor horeca en eveneens dicht bij het centrum”, aldus woordvoerder Amadea Boneschansker. Een noodwinkel aan het Spuiplein is eveneens een optie.
De formule wil bovendien eind dit jaar of begin volgend jaar in Breda een eigen productielocatie openen. De fabriek moet deze herfst gaan proefdraaien, liet Jaap Korteweg dit voorjaar weten. De locatie van 3000 m² aan de Korteweg, die een capaciteit krijgt van vijftig miljoen vegetarische maaltijdcomponenten per jaar, is mogelijk gemaakt dankzij een obligatielening waarmee 2,5 miljoen werd opgehaald.
De Vegetarische Slager, een initiatief van ondernemer Jaap Korteweg, begon zeven jaar geleden met haar concept aan het Spui. De keten is inmiddels uitgegroeid tot leverancier van een assortiment vegetarische producten aan 3500 verkooppunten in vijftien landen.