Na aftrek van kosten hebben de winkels 900.000 euro kunnen overmaken naar de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Het aantal winkels werd aan het eind van het jaar uitgebreid naar veertien met de opening van een vestiging in Broek op Langedijk. Dit voorjaar moet de vijftiende vestiging opengaan in Nijkerk. De organisatie, die volledig draait op vrijwilligers, hoopt ook daarna het aantal vestigingen verder te kunnen uitbouwen.
Afhankelijk van vrijwilligers
De winkels van Dorcas verkopen nieuwe en tweedehands artikelen die gedoneerd worden en die niet geschikt zijn om aan hulpbehoevenden te worden weggegeven. Dit betreft onder meer boeken, speelgoed, spelletjes, serviesgoed en meubilair. De winkels krijgen een subsidie van 141.000 euro van de overheid en worden bemand door vrijwilligers. Daardoor zijn huisvestigingslasten de voornaamste kostenpost van de winkelketen. Dorcas is christelijk geïnspireerd.
De opening van winkels past in een internationale trend waarbij goede doelen steeds vaker via winkels aan fondsenwerving doen. Vooral in het Verenigd Koninkrijk hebben veel goede doelen een groot eigen netwerk aan winkels. De steeds grotere beschikbaarheid van vestigingspunten op vooral B-locaties heeft de groei van dit soort winkels aangewakkerd. Veel vastgoedbedrijven die geen nieuwe commerciële huurder kunnen vinden, kiezen voor een goede doelenhuurder tegen een verlaagde huurprijs omdat dit voor de uitstraling van het winkelcentrum of de winkelstraat beter staat dan een leegstaand pand.