“Eén marktpartij bevoordeeld”
Bij dat akkoord krijgt VolkerWessels de mogelijkheid om een voormalig stadskantoor om te vormen tot winkelruimte. In die overeenkomst staat ook dat de gemeente de grond voor maximaal 6,7 miljoen euro terug zal kopen, als de benodigde omgevingsvergunningen niet in orde komen. Als dat het geval is, krijgt VolkerWessels bovendien het eerste recht om een alternatief plan uit te tekenen voor de grond, die ze daarna voor een lagere prijs kunnen terugkopen.
Corio, IEF en Royalton Hill zijn niet te spreken over de overeenkomst: zij spreken zelfs van ontoelaatbare staatssteun. “Het college is bereid afspraken te maken die een private investeerder onder normale marktomstandigheden nooit zal maken en waardoor één marktpartij wordt bevoordeeld”, schrijven ze in een brief die in handen is van het FD.
Ze verwijzen ook naar de leegstand in Tilburg: momenteel loopt die in het centrum van de stad al op tot ongeveer acht procent en het nieuwe project zou nog eens 15.000 m² extra winkelruimte creëren.
VolkerWessels stelt alvast dat het zich aan de regels heeft gehouden, terwijl het college dan weer stelt dat de cijfers die in de brief gebruikt worden fel overdreven zijn. Maandag wordt er binnen het college gestemd over het al dan niet aanvaarden van de overeenkomst met VolkerWessels.