Inspecties bemoeilijken fraude
Er was de laatste maanden niet naast te lezen: tal van schandalen inzake voedselfraude haalden de internationale pers. Fraude kan overal plaatsvinden, maar de verbeterde productiemethodes en de gedetailleerde tracering ertoe bij dat voedsel vandaag veiliger is dan ooit tevoren, zegt een overtuigde Ahold bestuursvoorzitter nog.
Dick Boer benadrukt dat Aholds streven naar rendabiliteit niet noodzakelijk betekent dat er altijd, koste wat het kost, op zoek gegaan wordt naar de laagste prijs in de markt. Zijn holding werkt in de vers-keten met fabrikanten die al tientallen jaren aan de supermarktketen leveren en aan die relatie wordt niet geraakt om elders toch goedkoper in te kopen, bezweert Boer.
Met het sociaal akkoord dat vorige week tussen vakbonden, werkgevers en kabinet werd gesloten, hoopt Boer dat mensen meer vertrouwen in de economie krijgen, ook al moet dit vanzelfsprekend op lange termijn bekeken worden. Ahold rekent erop dat ook de Nederlandse minister-President en de politici “werk maken van een langetermijnvisie die vruchtbaar is voor Nederland”.