Fans van Nutella kunnen eind deze mei in Chicago in de Verenigde Staten terecht bij het eerste Nutella-café. Daar worden allerhande zoete en hartige gerechten verkocht, die de chocopasta van Ferrero als basisingrediënt hebben.
Wereld van Nutella
Voor het design werd dan ook gekozen om klanten het gevoel te geven alsof ze recht een pot Nutella binnen wandelen. Zo wordt de romige witte kleur van de muren vergezeld van ‘druipende Nutella’ aan het plafond en lampen die de vorm hebben van de bloemen van de hazelnootplant.
“We wilden voor onze fans een wereld van Nutella creëren die echt de essentie van het merk weergeeft, niet enkel in de gerechten die worden geserveerd, maar in de volledige ervaring die je krijgt wanneer je de ruimte binnen stapt”, zegt Noah Szporn, hoofd marketing bij Nutella North America. “De Nutella Cafés bieden iets voor iedereen, en we raden iedereen aan om eens binnen te stappen en een gerecht of een snack te proberen.”
Omdat niet iedereen even grote fan is van Nutella, worden er in het café ook enkele gerechten verkocht waar de chocopasta niet wordt gebruikt. Belgische bezoekers die het zekere voor het onzekere willen nemen, kunnen er alvast terecht voor een Luikse wafel.