In augustus opent biologische frietformule Pomms’ de eerste franchisevestiging in Zwolle. Dit jaar starten nog twee nieuwe vestigingen in Amsterdam en Zoetermeer, waarmee de keten naar landelijke franchisevestigingen wil.
Biologisch bewuster snacken
“De tijden veranderen en mensen letten steeds meer op kwaliteit van voeding en de herkomst ervan”, vertelt Hillien Koster, die hier de eerste franchisenemer van Pomms’ wordt. “Ook snacken kan veel bewuster, want biologisch smaakt niet alleen beter, het voelt ook beter.” De formule brengt versgesneden friet van biologische volle grond aardappelen. Het assortiment van Pomms’ vermeldt verder kroketten volgens eigen receptuur en gemaakt van biologische ingrediënten.
Van alle ingrediënten die de formule verwerkt is bekend waar ze vandaan komen: zo komt het vlees van biologische koeien die grazen op natuurweides en de kaas voor de geitenkaaskroketten is verwerkt van Hollandse boerengeitenmelk. De Texelse garnalen in de garnalenkroketten zijn duurzaam gevangen en dagvers gepeld.
Pomms’ werd in 2009 opgericht door Niels Tijthoff en Ruud Boeve. Zij wilden in plaats van diepgevroren patat verse biologische friet gaan verkopen. Pomms’ heeft al winkels aan de Coolsingel in Rotterdam en de Nieuwstraat in Gouda en nu dus ook aan de Roggenstraat in Zwolle.