De link tussen voeding en gezondheid wordt steeds duidelijker. Meer zelfs, dankzij gepersonaliseerde voeding en technologie hoeven we straks misschien nooit meer ziek te worden. Voor de voedingsindustrie en -retail biedt die toekomst ongeziene nieuwe kansen…
De ultieme klantenbinding
Foodretailers en -producenten worden de doktersassistenten en gezondheidscoaches van de toekomst, meent professor Koen Kas (UGent). Dankzij de recente doorbraken in wetenschap (o.a. het groeiende begrip van DNA) en technologie (smart things en AI) vindt de gezondheidszorg in de privésector een essentiële partner. Niemand kan mensen zo goed bereiken, kennen en opvolgen als hun vertrouwde supermarkt, toch?
Omgekeerd kunnen gepersonaliseerde voeding en services voor de voedingsindustrie en -retail troeven van onschatbare waarde zijn: ze bieden consumenten een unieke meerwaarde en zorgen voor een ongelooflijk sterke klantenbinding. Al helemaal in een wereld van vergrijzing en waar de vraag naar gezondheidsoplossingen exponentieel stijgt.
Met een waaier aan voorbeelden combineert Kas de nieuwste inzichten en ontwikkelingen in voeding en foodtech met nieuwe digitale gezondheidstools en concepten.
Wil je meer weten over het belang van voeding en gezondheid, en de rol van technologie en data in de voedingsindustrie? Volg dan onze exclusieve e-cursus, gebaseerd op de keynote van Koen Kas op het RetailDetail Food Congress, in de nieuwe Connect & Learn-app van RetailDetail.
Toegang tot de RetailDetail Connect & Learn-omgeving is gratis voor RetailDetail Plus-abonnees. Je vindt er alle Plus-artikelen en meer dan vijftig interactieve microlearnings, e-cursussen, talks en podcasts.