De Nutri-Score heeft een grotere positieve impact op snackgedrag dan klassieke calorielabels, blijkt uit een wetenschappelijk experiment dat voor een keer niet in een labo werd uitgevoerd, maar wel op een groot congres.
Dankbare omgeving
Onderzoekers van het departement marketing van de Universiteit Antwerpen observeerden het snackgedrag van ruim 600 deelnemers aan een congres in de Antwerpse Koningin Elisabethzaal. Een vrij uitzonderlijke aanpak, want klassieke experimenten rond gezonde voeding worden meestal uitgevoerd in een lab.
“Maar die aanpak heeft ook zo zijn nadelen: deelnemers gaan bijvoorbeeld bewust gezondere voedingskeuzes maken wanneer de ogen van wetenschappers op hen staan gericht. Dat vertaalt zich in vertekende resultaten. Daarom is zo’n massa-evenement voor ons een dankbare omgeving”, zegt doctoraatsonderzoekster Elke Godden.
Drie situaties
Vanaf nu vindt u onze Plus-inhoud exclusief in de nieuwe RetailDetail Connect&Learn-app of -webomgeving. Klik op de onderstaande knop om het artikel daar verder te lezen.