Rotterdam Binnenrotte al open, Hillegersberg volgt snel
De Rotterdamse vestiging, aan de Binnenrotte vlakbij het Centraal Station, is gisteren als vijfde Marqt opengegaan. De winkeloppervlakte van 700 m² biedt vooral verse voeding, zoals de slogan ‘echt eten’ het voorschrijft. De winkel is elke dag open tussen 9 en 20u (op zondag tussen 12 en 18u).
De opening past in de strategie om duurzaam voedsel bereikbaar en betaalbaar te maken, en dankzij een betere samenwerking met hun leveranciers en een eigen logistiek concept zou ook de prijsafstand tot niet-duurzame supermarktketens moeten verkleinen.
Echt lang zal Rotterdam niet op één Marqt blijven steken, want in november zou de keten een winkel openen in deelgemeente Hillegersberg. Ook de derde Amsterdamse vestiging, aan de Haarlemmerstraat, zal erg binnenkort opengaan. Verder zijn er nog steeds aanwijzingen dat Marqt ook in Amstelveen een vestiging zal openen, maar die zijn wel van de nieuwe website verwijderd.
Amsterdam meteen naar vier vestigingen?
Daar houdt het echter nog niet mee op, want volgens Het Parool is Marqt al bezig met zijn vierde Amsterdamse winkel. Die moet op de Keizersgracht komen, in het voormalige kantoor van een kredietverzekeraar. Als de vergunningen snel in orde raken, zou Marqt Keizersgracht al begin volgend jaar de deuren kunnen openen.
Sinds deze week heeft Marqt vijf vestigingen: twee in Amsterdam (waar ook de hoofdzetel gevestigd is) en telkens één in Rotterdam, Den Haag en Haarlem. Met de geplande winkels in Amsterdam, Rotterdam en Amstelveen zou het totaal al snel op negen kunnen uitkomen.
Belgische investeerders zorgen voor ambitieus uitbreidingsplan
Marqt mikt echter op meer en hoopt op termijn aan twintig vestigingen te kunnen komen, mede dankzij de investeerders van Verlinvest, het vehikel van de families achter de grootste brouwerijgroep ter wereld AB InBev. De melding “Wij zijn op zoek naar winkellocaties in Rotterdam, Utrecht en Den Haag” is alvast aangepast naar “Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe winkellocaties“, zonder geografische beperking.
Oprichter Quirijn Bolle zegt tegen het Friesch Dagblad mogelijkheden te zien in een uitbreiding naar Leeuwarden, Groningen of andere grote steden buiten de Randstad. Daar is echter geen haast bij: “We hebben eerst onze handen vol aan de Randstad.”