De Belgische luxehamburgerketen Be Burger heeft zopas z’n eerste vestiging in Frankrijk geopend. In Rijsel wil het bedrijf testen of er potentieel is op de Franse markt. Ook in België opent de keten nieuwe restaurants.
Restaurantbeleving
Op dinsdag 22 juni opende de eerste Franse vestiging van Be Burger de deuren. Het restaurant bevindt zich in een 200 vierkante meter groot pand met karakter in de populaire Rue de Gand in het oude stadscentrum van Rijsel. “Ik ben verliefd geworden op het gebouw,” vertelt medeoprichter Sébastien De Messemaeker aan Lille Actu. Op deze locatie kan Be Burger een honderdtal couverts aan, bovendien is er in de zomer ruimte voor een terras.
De kwaliteit van het pand is niet zonder belang: Be Burger onderscheidt zich van andere hamburgerketens niet alleen met gevarieerde, originele recepten en 100% Black Angus rundsvlees – naast enkele vegan opties – maar ook door z’n traditionele restaurantbeleving met bediening aan tafel en mooi bestek. Als de lancering in Rijsel een succes wordt, plant de ondernemer bijkomende openingen in de regio Noord-Frankrijk. Maar hij laat zich voor die uitbreidingsplannen niet vastpinnen op een strikte timing.
Intussen werkt de keten verder aan Belgische expansie: bovenop de zeven restaurants in Brussel en omgeving openen er binnenkort nieuwe vestigingen in Dilbeek en aan de Brusselse Guldenvlieslaan, weet Made in Vlaams-Brabant. De keten is in handen van oprichters Roland Debuyst en Sébastien de Messemaeker en van investeringsmaatschappij FPB Invest die 50% van de aandelen bezit.