Hamburgers, cocktails en bier
Starbucks kocht in 2012 de keten La Boulange Bakery en gaat met het filiaal dat op 12 juni moet openen in Los Angeles het menu van de keten aanzienlijk uitbreiden. La Boulange Bakery verkoopt nu al sandwiches, salades en omeletten, maar zal daar nu ook cocktails, bier, wijn en burgers aan toevoegen, om zo de hele dag door klanten te kunnen trekken.
Ook zal er gegeten kunnen worden tot tien uur ’s avonds, daar waar La Boulange Bakery sluit om 19 uur. Om de overstap duidelijk te maken, zal het filiaal in Los Angeles de Bakery uit zijn naam schrappen en simpelweg La Boulange heten. Als het concept succesvol is, zal Starbucks de mogelijkheden bekijken om het verder uit te breiden.
Ook avond inpalmen
Het is geen verrassing dat Starbucks deze stap probeert te zetten. Het voegde al een avondmenu toe aan de filialen van Starbucks en probeert zo klanten ook later op de avond in de filialen binnen te krijgen. Nu moet het vooral rekenen op klanten die ’s ochtends hun koffie komen drinken of ’s middags hun lunch komen nuttigen, terwijl andere ketens ook een flinke hap van hun omzet halen tijdens de avondshift.
Starbucks moest bij La Boulange wel al een paar keer ingrijpen rond de producten die de keten verkoopt. Bij de overname werden er enkele wijzigingen aangebracht die niet altijd in de goede smaak vielen bij de vaste klanten. Zo moest Starbucks een bepaald gebakje dat het van het menu had geschrapt na een aantal klachten terugbrengen.