Biologische supermarkt Superfair opent op 12 mei een tweede winkel in Voorschoten, na een eerste opening in Utrecht in februari 2015.
Eerste een jaar open
De winkel van 500 m² heeft een assortiment van 6500 biologische producten met versproducten, brood, kaas en agf als speerpunten. Het accent ligt verder op onverpakte nootjes, wijn, sappen, koffie en reguliere biologische supermarktartikelen. De klant kan er zelf meer dan 300 producten verpakken, zoals eieren, pasta, rijst, granen, noten, snoep en koek. De winkel heeft een broodsnijmachine, een aanbod glutenvrije producten en vleesvervangers. Daarnaast kunnen klanten er recycleerbare artikelen inleveren, zoals kleding en elektronische apparaten.
SuperFair werd ontwikkeld door Harrie Westra, voormalig directeur van Vomar en Hoogvliet, samen met Michiel van der Harst, voormalig adjunct directeur commercie van Hoogvliet. De keten wil met betaalbare biologische producten de lichtgroene consument bereiken. Westra ziet mogelijkheden voor een biologische franchiseformule “in een stad met 40.000 tot 50.000 inwoners, op een winkellocatie aan een invalsweg en in de nabijheid van lichtgroene consumenten”. SuperFair start na twee succesvolle winkels als franchiseformule, zo gaf Westra vorig jaar aan in een interview met RetailDetail Magazine.
Voorschoten was al enige tijd in beeld als locatie voor een volgende SuperFair. Ook Heemstede werd genoemd als locatie voor een nieuwe vestiging, maar de keten koos dus voor een pand van voormalig interieurwinkel Roobol aan het Treubplein in Voorschoten.