De modeketen Witteveen is op vraag van de Belastingdienst failliet verklaard. Het bedrijf had een betalingsplan bij de Belastingdienst, maar hield zich niet aan de betalingstermijnen, waardoor de schuld nu te hoog was opgelopen.
400 werknemers op straat
Eind mei was nochtans het nieuws naar buiten gekomen dat ABN Amro mede-eigenaar zou worden van de modeketen, waarbij 3,6 miljoen euro aan leningen zouden worden omgezet in aandelen. Zo moest de keten van de ondergang gered worden.
Nog voor die deal helemaal afgerond kon worden, is Witteveen nu onverwachts toch failliet verklaard. Daardoor sluiten de 98 vestigingen van Witteveen en komen nu ongeveer 400 werknemers zonder een baan te zitten.
Witteveen Mode kwam in het voorjaar van 2016 samen met modeketen Purdey in handen van investeringsmaatschappij O&C. Het idee was toen om beide ketens samen te voegen, maar dat moest worden teruggedraaid.
Witteveen kampte al enkele jaren met grote schulden. Eind 2015 was die al opgelopen tot 10 miljoen euro. Om de keten toch een kans te geven om te overleven, werd de financiële structuur van het bedrijf aangepakt, maar de veranderingen konden dus niet snel genoeg doorgevoerd worden om een faillissement te voorkomen.