Zaterdag opent MediaMarkt in Antwerpen een winkel die volledig focust op duurzame stadsmobiliteit. Met deze Europese primeur benadrukt de retailer zijn ambitie om een “service- en belevingsbedrijf” te worden.
Beleving en service
In de 200 m² grote “urban mobility store” van MediaMarkt vinden klanten een ruim aanbod aan lichte elektrische vervoermiddelen, van elektrische steps, e-skateboards en eenwielers tot elektrische stadsfietsen en fatbikes. Opmerkelijke blikvangers zijn e-steps onder licentie van merken als Jeep, Ducati of Lamborghini. Daarnaast vind je in de winkel duurzame laadoplossingen, zoals oplaadstations met draagbare zonnepanelen, en tal van accessoires: helmen, tassen, sloten, lampjes… Tot slot is er ook een herstel- en onderhoudsdienst.
Dit is een Europese testwinkel, zegt COO Carsten Geilert van MediaMarkt BeNeLux. De retailer denkt hiermee nieuwe klanten te bereiken in een sterk groeiende marktsegment: “We hadden al wel enkele kleinere winkelconcepten, zoals smart stores en Xpress-winkels, maar dit winkelconcept is compleet nieuw voor ons. Hier gaat het niet enkel over de harde verkoop van producten, we worden nog meer een belevingsretailer en een serviceplatform.”
Groot potentieel
Deze mobiliteitswinkel is een idee van het Belgische team, zegt Frederik De Vetter, regionaal directeur van MediaMarkt in België. De retailer verkoopt al sinds enkele jaren succesvol elektrische fietsen en e-steps in zijn grote elektrowinkels en zag potentieel om deze markt te claimen. MediaMarkt is immers nu al goed voor zowat de helft van de verkoop van e-scooters in België en de Antwerpse winkels realiseren een derde van alle e-mobility-verkopen van de elektroketen in het land. Een leegstand pand in de Antwerp Tower – waar zich op de eerste verdieping al een grote vestiging van de keten bevindt – bood een mooie opportuniteit.
Of MediaMarkt dit gloednieuwe format ook in andere steden wil testen? “We gaan het concept hier eerst verfijnen, en als het een succes blijkt gaan we het zeker ook elders uitrollen”, aldus Geilert. “We geloven erin. Het hangt wel van de lokale situatie af. Door de strenge regulering met betrekking tot e-steps zou het bijvoorbeeld in Nederland geen zin hebben.”