Action ontkent geruchten beursgang

Action ontkent geruchten beursgang
Shutterstock

Het Britse investeringsbedrijf 3i Group ontkent dat het van plan is om de Nederlandse discountketen Action naar de beurs te brengen en denkt er ook niet aan om het bedrijf volledig van de hand te doen.

Veel geïnteresseerden

Dat zegt 3i Group in een reactie op een aantal berichten in de media de voorbije dagen. Die hadden gesteld dat Action in 2018 naar de beurs zou trekken. Nochtans liet het investeringsbedrijf midden vorig jaar al verstaan dat er heel wat geïnteresseerden zijn in Action, maar die zullen voorlopig dus aan het kortste eind trekken. Action is sinds september 2011 in handen van 3i Group.

 

Ondertussen blijft Action sterk inzetten op de expansie van het aantal winkels: zo kwamen er in 2016 bijna 200 nieuwe filialen bij, waardoor het totaal aantal winkels is gestegen naar meer dan 840, verdeeld over zes landen. Sinds kort koopt de keten ook rechtstreeks producten in bij A-merken. Voorheen kwamen producten van A-merken enkel via een omweg in de winkels terecht, maar nu wordt er dus ook rechtstreeks met de fabrikant zaken gedaan.