Action test click & collectsysteem uit in Frankrijk

Action test click & collectsysteem uit in Frankrijk
Shutterstock.com

In twee Franse vestigingen experimenteert koopjesketen Action met een click & collectsysteem. De tests zijn het gevolg van de coronacrisis en de daaruit voortvloeiende verplichte winkelsluitingen in enkele landen.

 

Boodschappenlijstje

Met de tests zet Action meteen ook zijn eerste stappen op het vlak van e-commerce. Op dit moment heeft de retailer wel een website waarop zijn producten en prijzen te zien zijn, maar er is geen mogelijkheid om ook iets te bestellen.

 

Bij het systeem dat nu in Frankrijk getest wordt, kunnen klanten een boodschappenlijstje samenstellen op de website van de discountketen. Het winkelpersoneel zet de gewenste items vervolgens tegen een vooraf bepaald moment klaar in de winkel.

 

Voorbereid op tweede golf

Eigenlijk zijn de tests een rechtstreeks gevolg van de coronacrisis en meer bepaald van de lockdown, waarbij Action zijn winkels in België en Frankrijk moest sluiten. De retailer wil nu beter voorbereid zijn als dat scenario zich zou herhalen. "Mocht er een tweede corona-uitbraak komen, dan zouden we met deze vorm van e-commerce toch de klanten blijven bedienen", zegt een woordvoerster aan RetailNews.

 

De betrokken winkels in Frankrijk zijn overigens nog steeds gesloten. Als de test positief uitdraait, zal Action het click & collectsysteem mogelijk ook elders uitrollen.