Duitse dochter van AS Adventure vraagt insolventie aan

Duitse dochter van AS Adventure vraagt insolventie aan
Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

(update) Outdoorketen McTrek, eigendom van de AS Adventure Group, heeft in Duitsland gerechtelijke reorganisatie aangevraagd. Een curator onderzoekt in hoeverre de keten gered kan worden met een herstructurering.

 

Op zoek naar herstructureringsmogelijkheden

Het moederbedrijf achter de Duitse outdoorketen McTrek, in 2017 overgenomen door AS Adventure Group, heeft de insolventieprocedure in gang gezet. De insolventierechtbank heeft de aanvraag aanvaard en de herstructureringsdeskundige Thomas Rittmeister aangesteld als voorlopig curator. Hij moet de situatie van de onderneming onder de loep nemen en de herstructureringsmogelijkheden onderzoeken.

 

De keten is alweer een slachtoffer van de coronacrisis: alle 43 Duitse winkels zijn momenteel gesloten, net als de webshop. Die moet wel zo snel mogelijk terug open gaan, zegt Rittmeister. Verder durft hij door de huidige coronacrisis geen langetermijnprognoses op het verdere verloop te plakken, zo bericht Focus-magazine.

 

Al voor de uitbraak van het coronavirus had de outdoorretailer financiële problemen: in 2018 boekte Yeah!, de vennootschap achter McTrek, een verlies van 3,6 miljoen euro en een dalende omzet van 50,5 miljoen euro. Dankzij de insolventieprocedure zouden de lonen van de 420 medewerkers voorlopig gewaarborgd worden door de federale arbeidsbemiddelingsdienst.