Multipharma lanceert hulpplatform

Screenshot van vrijwilligersplatform Multipharma en Pwiic
Multipharma

Apotheekformule Multipharma lanceert een internetplatform voor vrijwilligers tijdens de coronacrisis. Patiënten kunnen er hulp inroepen om boodschappen te doen of naar de apotheek te gaan.

 

Naar de supermarkt of apotheek

Vanaf woensdag 25 maart lanceert Multipharma in samenwerking met startup Pwiic een hulpplatform voor wie door de coronacrisis niet naar buiten mag of kan voor noodzakelijke aankopen. Risicopersonen, zieken of geïsoleerden kunnen via het platform beroep doen op vrijwilligers om naar de apotheek te gaan of om essentiële boodschappen te halen.

 

De uitwisseling gebeurt volledig gratis, beklemtoont Multipharma. De keten van apotheken ging daarvoor een overeenkomst aan met Pwiic, dat als platform de deeleconomie wil stimuleren in België en Frankrijk. Mensen konden er tot nu toe al terecht voor zaken zoals carpoolen, gitaarlessen of doe-het-zelfklusjes.

 

"Multipharma bouwde zijn identiteit op drie pijlers: solidariteit, empathie en expertise", zegt CEO Francis Colaris. "We zijn er meer dan ooit van overtuigd dat deze waarden ons kunnen helpen om de pandemie de baas te kunnen. Dat heeft dan ook onze aanpak gemotiveerd."