Albert Heijn naar Waregem, waar Smatch vertrekt

Albert Heijn winkelwagens
Foto: Shutterstock.com

In de zomer van 2022 opent Albert Heijn een supermarkt in het centrum van Waregem. De winkel komt in winkelcentrum Het Pand, dat volgend jaar grondig gerenoveerd wordt.

 

Opsteker voor de stad

De nieuwe supermarkt wordt 2000 m² groot, bevestigt woordvoerder Ann Maes aan Het Nieuwsblad, en komt op de plaats waar vandaag nog een Smatch-buurtsupermarkt gevestigd is. Die winkel vertrekt en het pand wordt volledig gestript. "We gaan de winkel helemaal anders inrichten. Het zal niet meer te herkennen zijn", zegt Maes. Het hele winkelcentrum gaat op de schop en zal anderhalf jaar gesloten blijven.

 

Met de aanwezigheid van Aldi, Carrefour, Colruyt en Lidl zijn de consumenten in Waregem al goed bediend, maar Albert Heijn maakt zich sterk dat het zich voldoende onderscheidt van de concurrentie. Bovendien blijkt de formule in West-Vlaanderen goed aan te slaan: de keten heeft al goed draaiende winkels in Bredene, Brugge, Harelbeke, Knokke, Kortrijk, Oostende en Roeselare.

 

Voor Waregem is de komst van de Nederlandse foodretailer een opsteker: "Na lang onderhandelen kunnen we met dit mooie nieuws uitpakken. We zijn tevreden en vooral heel trots, want we zijn ervan overtuigd dat Albert Heijn veel klanten én andere winkels zal aantrekken", zegt schepen van economie Kristof Chanterie (CD&V).