Delhaize Fresh Atelier overleeft corona niet

Delhaize Fresh Atelier overleeft corona niet
Foto Delhaize

Delhaize zet de winkelformule Fresh Atelier stop. Het bekroonde concept is het slachtoffer geworden van de coronacrisis: de vraag naar ’on the go’ voeding is stilgevallen. Wel broedt de retailer al op een nieuw concept.

 

“Geen mislukking”

Delhaize zet de expansie van z’n winkelformule Fresh Atelier stop omwille van de fundamentele impact van de coronapandemie. De consumentenverwachtingen zijn immers drastisch veranderd sinds de lockdown. De bestaande winkels worden omgebouwd naar andere formules die beter inspelen op de heersende noden. 
 

“Dit is geen mislukking," benadrukt woordvoerder Roel Dekelver van Delhaize: “We hebben hier veel uit geleerd en we hebben elementen uit de formule geïmplementeerd in andere concepten. Maar de omstandigheden zitten tegen: sinds maart is er geen vraag meer naar ‘on the go’ voeding en momenteel zien we geen perspectief. We zullen de tien bestaande winkels ombouwen: een deel naar Shop & Go en een deel naar een nieuwe concept dat beter beantwoordt aan de consumentenverwachtingen.” Over dat nieuwe concept zal Delhaize binnenkort meer communiceren.
 

Met Fresh Atelier wilde Delhaize klanten bedienen die op zoek zijn naar ultraverse, gezonde, flexibele en handige maaltijdoplossingen. De winkels fungeerden ook als afhaalpunt voor online bestellingen. De keten opende tien vestigingen, die uitgebaat worden door zelfstandige ondernemers. Het concept ontving de prestigieuze Mercuriusprijs van Comeos voor meest innovatieve winkelconcept in 2019. Maar toen kwam de coronacrisis… “Na een doorgedreven analyse van het pilootproject moet Delhaize vandaag vaststellen dat het vooropgestelde concept niet  beantwoordt aan de actuele behoeften van de klanten,” klinkt het.

 

De herbestemming van de 10 bestaande winkels ziet er als volgt uit :

•             Fresh Atelier Ravenstein (Brussel) – Op termijn Shop&Go

•             Fresh Atelier Groenplaats (Antwerpen) – Op termijn nieuw winkelconcept

•             Fresh Atelier Kronenburg (Antwerpen) – Op termijn nieuw winkelconcept

•             Fresh Atelelier Meir (Antwerpen) – Sluiten van winkelpunt op termijn

•             Fresh Atelier Diestsestraat (Leuven) – Shop&Go

•             Fresh Atelier Enseignement (Brussel) – Op termijn nieuw winkelconcept

•             Fresh Atelier Fort Jaco (Brussel) – Op termijn nieuw winkelconcept

•             Fresh Atelier Bascule (Brussel) – Op termijn nieuw winkelconcept

•             Fresh Atelier Dansaert (Brussel) -  Op termijn  nieuw winkelconcept

•             Fresh Atelier Noordstation (Brussel) blijft onveranderd