Delhaize geeft ziekenhuispersoneel en politie voorrang

Foto van magazijn Delhaize met rollen wc-papier op de voorgrond
Delhaize

Delhaize kondigt aangepaste maatregelen aan in de strijd tegen het coronavirus. Ziekenhuispersoneel en politie krijgt vanaf nu voorrang in de winkels, aan de rest vraagt de supermarktketen respect en te stoppen met hamsteren.

 

Strikte maximumaantallen

Promoties worden stopgezet (zoals gevraagd door de overheid) en extra hygiënemaatregelen worden ingevoerd. Dat komt bovenop de regel van één klant per vijftien vierkante meter; in de grotere winkels mogen maximum 150 mensen tegelijkertijd binnen.

 

De supermarktketen roept ook op tot respect, voor de medewerkers in de winkels die “hun uiterste best doen”, voor de genomen maatregelen en voor andere shoppers. Zo moedigt Delhaize aan om tussen 8 en 9 uur voorrang te geven aan wie ouder dan 65 jaar is en ook bij thuisbezorging ouderen voorrang te verlenen.

 

Met een foto van gevulde magazijnen, niet toevallig met stapels wc-papier op de voorgrond, wil de supermarkten bovendien duidelijk maken dat er nog voldoende voorraad is. Stop dus met hamsteren en doe op een “normale manier boodschappen”, zo beklemtoont de formule nogmaals. 

 

“Geduld en respect sleutelwoorden”

Wat verandert er concreet?

  • Ziekenhuispersoneel en politiemensen krijgen prioritaire toegang. Van 9u tot 20u krijgen zij voorrang als ze hun badge tonen aan de bewakingsagent aan de ingang van de winkel.
  • De komende dagen worden plexiglas aan de kassa’s en stickers op de vloer geïnstalleerd.
  • Het reinigen zal nog grondiger gebeuren: de winkelkarren, weegschalen, selfscans, kassa's en onthaaldesks zullen minstens om de twee uur gereinigd worden.
  • De slagbomen van de parkings blijven open zodat er geen tickets behandeld en aangeraakt moeten worden.
  • De afhaalpunten van bol.com in Delhaizewinkels worden gesloten.
  • Bonnen of andere tickets, zoals kortingsbonnen, leeggoed, parkingticketjes en loten van de Nationale Loterij, worden niet meer aanvaard.
  • Alle Delhaizewinkels zullen op vrijdagavond sluiten om 20u00 in plaats van 21u00.


“Geduld en respect zijn meer dan ooit de sleutelwoorden om ervoor te zorgen dat alles zo goed mogelijk verloopt”, klinkt het.