Online wijnhandelaar Vinetiq opent eerste fysieke winkel

Vinetiq
Vinetiq

Komend weekend opent de online wijnboetiek Vinetiq een eerste fysieke winkel. De 'Taste-in Store' bevindt zich op het Antwerpse Eilandje.

 

Winkel én producent

Vinetiq is gespecialiseerd in cool climate wijnen, wijnen die geproduceerd zijn in de uitdagende omstandigheden van een koeler wijnklimaat. Op zaterdag 17 oktober opent de webshop zijn eerste fysieke winkel, waar de wijn ook echt geproefd kan worden. Gediplomeerde sommeliers geven klanten er ook persoonlijk advies. Het bedrijf koos voor een 'urban' interieur, met neon Cheers-verlichting en massieve houten tafelblokken van de hand van ontwerper Daniel De Belder. 

 

Naast een wijnboetiek is Vinetiq ook zelf wijnproducent. Het beschikt over een eigen wijndomein Valke Vleug, dat gelegen is in Liezele, Puurs-St-Amands, goed voor een oppervlakte van 4 hectare. De eerste Valke Vleug cuvée Pinot Auxerrois 2019 komt in november exclusief via Vinetiq op de markt. Bij de onderneming zijn ook enkele bekenden uit de retailwereld betrokken. Jan Van Lancker, CEO van Uplace, is voorzitter.

Tags: