Orchestra-Prémaman houdt tien winkels in België

Foto: sylv1rob1 / Shutterstock.com

Het faillissement van Orchestra-Prémaman in België is een feit. Alle vestigingen gaan dicht, op tien winkels na. Zo blijven 116 jobs gespaard.

 

Geen succes in Vlaanderen

Donderdag is het faillissement van de Belgische tak van Orchestra-Prémaman door de rechtbank uitgesproken. Oprichter Pierre Mestre neemt het Franse moederbedrijf van de babyketen over, maar voor de Belgische activiteiten is geen overnemer gevonden. Wel neemt de vennootschap achter Mestre, Neworch, tien winkels in België over.


Het leeuwendeel van de winkels die alsnog worden gered, zijn in Franstalig België te vinden: Anderlecht, Boncelles, Charleroi-Couillet, Gosselies, Libramont, Marche-en-Famenne, Rocourt en Waver. In Vlaanderen blijven alleen de vestigingen van Drogenbos en Zaventem open. Mestre gaf recent toe dat de Franse formule nooit succes heeft gehad in Vlaanderen.


Orchestra-Prémaman had zo’n 60 Belgische winkels, met dank aan de overname van het Belgische merk Prémaman in 2012. Nu zullen nog 116 jobs overblijven, zo meldt HLN op basis socialistische bediendebond Setca. Ook in het Groothertogdom Luxemburg blijven twee winkels bestaan.