Een groep investeerders heeft enkele miljoen geïnvesteerd in het bedrijf van ontwerpster Olcay Gulsen. Ze is vooral bekend van het merk Supertrash, maar was sinds kort in financiële problemen gekomen.
Technisch failliet
Volgens een bron was het bedrijf van Gulsen sinds december al ‘technisch failliet’ en waren de banken op zoek naar een overnemer. Gulsen spreekt die geruchten tegen en praat over liquiditeitsproblemen, die volledig te wijten zijn aan een mislukte bankoverstap. “We hadden onze huisbank ingewisseld voor een buitenlandse bank omdat we dachten met een andere betaalmethode, de Letter of Credit, beter internationaal overweg te kunnen”, zegt ze aan Quote. “Dat bleek helaas niet het geval.”
Ook het nieuwe concept ST. Studio, dat sinds kort alle winkels van Supertrash heeft overgenomen, zou minder goed werken dan werd verwacht. Toch ziet Gulsen ook daar geen probleem: “Het klopt wel dat ST.Studio nog niet winstgevend is, maar we zijn pas één jaar bezig. Supertrash als geheel draait miljoenen aan omzet, en behaalt een winstpercentage van 12 procent. Ons probleem zat puur bij de funding.”
Gulsen behoudt meerderheid
Door de kapitaalinjectie komt een deel van de aandelen in handen van enkele Nederlandse mode-investeerders. Gulsen, die ook een flinke duit in het zakje zou gedaan hebben, behoudt wel de meerderheid. Eén van de andere investeerders zou Jerry Abma zijn, die eerder ook al aan de slag was bij de Deense modegroep Bestseller.
Chris De Meerleer van investeringsmaatschappij Adoxa, dat mede-eigenaar is van de Belgische tak van Supertrash, stelt wel dat het mogelijk is dat Gulsen in de toekomst een stap opzij zet. “Supertrash blijft groeien, het wordt simpelweg te groot om door één persoon te leiden. Het kan goed zijn dat dit onderdeel uitmaakt van deze overeenkomst”, aldus De Meerleer. Ook dat wordt echter ontkend door Gulsen.
Ongeveer een jaar geleden besloot Gulsen nog om alle vestigingen van Supertrash, ongeveer dertig, om te vormen naar het meer luxueuze label ST. Studio. Daarmee wordt gemikt op een ouder publiek. Supertrash wordt sindsdien enkel nog verkocht in andere winkels.