De failliete modeketen Witteveen mag hoop koesteren op een doorstart. Dat laat de curator van het bedrijf verstaan. Een aantal geïnteresseerde partijen hebben zich al gemeld, maar het proces zal mogelijk nog een tijdje aanslepen.
72 winkels blijven open
Eind vorige maand was het de Belastingdienst die het faillissement van Witteveen aanvroeg, nadat de modeketen zich niet hield aan enkele betalingsvoorwaarden. Ondertussen is er dus hoop op leven na de dood voor het bedrijf. Bij het faillissement had Witteveen 98 winkels en ongeveer 400 werknemers, maar de curator heeft in samenspraak met de bank bewerkstelligd dat 72 vestigingen voorlopig open kunnen blijven. De andere winkels blijven gesloten en ook de webshop is momenteel niet toegankelijk.
De curator heeft er alvast goede hoop op dat er zoveel mogelijk banen zullen worden behouden na een doorstart. Hij heeft ook al een selectie gemaakt van partijen die een officieel bod kunnen uitbrengen. Momenteel is het nog niet duidelijk wie er zoal interesse toont in een overname van Witteveen.
Witteveen heeft een rumoerige aantal maanden achter de rug. De keten zit al enkele jaren in financiële moeilijkheden en kwam eind mei nog deels in handen van ABN Amro, nadat de bank besloot om 3,6 miljoen euro aan leningen om te zetten in aandelen. In het begin van 2017 werd de keten nog overgenomen door investeringsmaatschappij O&C Investments.
Gisteren werd met Tuunte nog een andere Nederlandse modeketen failliet verklaard. Die heeft een veertigtal vestigingen, vooral in het oosten van Nederland, en ook daar is er hoop op een doorstart.