Retail Summer School

Retail Summer School

06-08-2020 13:30 - 10-09-2020 18:00

Stadsfeestzaal

Meir 78

2000 Antwerpen

Sessie 1 met Stefaan Vandist & Herman Toch


Wanneer

vrijdag 21/08/2020 (10u00 - 13u00)
 

Livestream

De eerste sessie van ‘Retail Summer School’ zal anders zijn dan we vooraf hadden bedacht. Vanwege het coronavirus en de huidige broodnodige maatregelen in Antwerpen, vormen we dit event om tot een livestream. Tijdens de stream kun je live vragen stellen aan sprekers.
 

Taal

Nederlands
 

Sprekers

Stefaan Vandist - Toekomstverkenner - Trinity Consult BV

Pretopia en de transformatieve jaren twintig

Toekomstverkenner Stefaan Vandist kijkt met ons vooruit in de transformatieve jaren twintig. Hij opent zijn nieuwe boek Pretopia en neemt ons mee langs trends, innovatiepaden en de creatieve broedplaatsen waar de toekomst al in de stijgers staat. De komende tien jaar wordt technologie de motor van innovatie, maar ecologie wordt de richting. Voor de retailsector poneert hij enkele innovatie-uitdagingen rond verpakking, eiwittransitie, communicatie en logistiek. Hij gidst je ook door een proces waarmee je met je team innovatie kan verlossen uit lange, vervelende vergaderlussen. Innovatie is geen marathon. Het bestaat uit een aaneenschakeling van groeispurten. Met de Sprint-methodiek bevrijd je innovatieprocessen van alle overtolligheid en werk je in team van uitdaging naar geteste en geprototypeerde oplossing in vier dagen. 
 

Herman Toch - Co-founder - FLRISH

 

Carole Lamarque - CEO & Founding Partner - Duval Union Innovative Marketing

Retailer Waar doet het Pijn?

De Unfair Index, ontwikkeld door het team van Carole Lamarque bepaalt de digitale prestaties van 60 retailbedrijven. De dag van vandaag is digitalisering geen optie meer maar een must. De retailsector is hier geen uitzondering. Werkpunten, gemiste kansen en trends uit de retailsector worden voor het eerst volledig in kaart gebracht. De geanalyseerde bedrijven werden beoordeeld op basis van 4 pijlers, namelijk: sterkte van uw kanalen, uw digital prestaties, kracht van het merk en customer experience. Samen vormen samen één Unfair Index voor de sector en leggen de pijnpunten bloot per retailbedrijf. De optimale Unfair Index start vanaf 80%, alleen dan heeft een bedrijf kans op onderscheidend vermogen (Unfair Advantage) en blijft het de te benijden speler in de markt. 

 

Meer sprekers kondigen we binnenkort aan.
 


Tickets

 €79 (excl. kosten & BTW)

 

 

Sessie 2: The Future of Department Stores
 

Wanneer

Donderdag 10/09/2020 (13u30 - 17u00)

 

Livestream

De eerste sessie van ‘Retail Summer School’ zal anders zijn dan we vooraf hadden bedacht. Vanwege het coronavirus en de huidige broodnodige maatregelen in Antwerpen, vormen we dit event om tot een livestream. Tijdens de stream kun je live vragen stellen aan sprekers.

 

Taal

Nederlands
 

Sprekers

Stefan Van Rompaey & Erik Van Heuven - Auteurs - The Future of Department Stores

Grote namen als Selfridges, Galeries Lafayette of La Rinascente spreken tot de verbeelding als centra van weelderige luxe. Maar vandaag kleuren de winkelstraten bloedrood. Komt het ooit nog goed? De uitdagingen zijn uiteraard groot, maar de kansen zijn des te groter, denken retailexperts Erik Van Heuven en Stefan Van Rompaey. In hun boek The Future of Department Stores schetsen ze de veranderingen waar warenhuizen voor staan en tonen ze hoe retailers relevant kunnen blijven voor de klant. 
Op de officiële boeklancering komen toonaangevende warenhuisspelers uit de Benelux hun toekomstplannen toelichten. 


Giovanni Colauto - CEO - De Bijenkorf"Hoe blijf je als luxewarenhuis succesvol in moeilijke tijden? De Bijenkorf bewijst dat het kan: “Wees relevant. Geef shoppers het gevoel dat ze verwend worden,” zegt CEO Giovanni Colauto, die meer dan ooit investeert in mensen en heilig gelooft in een slimme omnichannelstrategie. Vorig jaar lanceerde De Bijenkorf een Duitse webshop, nog dit jaar gaan ook Wallonië, Oostenrijk en Frankrijk voor de bijl. Ook in zijn presentatie gaat de topman voor een wow-effect.

 

Tickets

€79 (excl. kosten & BTW) 

Ticketsale start binnenkort via Eventbrite.